Lagret midlertidig her

Bjarne Lorentsen og Kåre Bang

© FFR.

Foto fra Rødøykalenderen 1991. Det står skrevet:

"I Nordlandsbåtens tid. Nordlandsbåter med motor var nok et framskritt en gang i tiden, nå er det et meget sjelden syn. Bildet er tatt på Håkarengen. Båten nærmest eies av Kåre Bang, men båten i bakgrunnen tilhører Bjarne Lorentsen. Bildet eies av Bjarne Lorentsen."


BEGGE NEVNTE PERSONER VAR BOSATT PÅ BRUK UNDER GÅRDEN SEGELFORE.

Hvem er eier av denne listerbåten...

© FFR (Rasch familien).

Foto som er skannet fra"Rødøykalenderen"  1985.  Det som står skrevet: "I likhet med nordlandsbåten, ble listerbåtene bygd i mange ulike størrelser.  Bildet vieser en såkalt smålistring.  Foto: Johan Rasch.  Bildet eies av familien Rasch."

Her er også en ukjent båt - navn, nr og eier ?

© FFR (Berna Danielsen).

Foto som er skannet fra "Rødøykalenderen" 1985.  Det som står skrevet: "Man ønsket også at en vei til Melfjordbotn skulle bidra til økt turisme.  Enkelte turister fant veien til Melfjordbotn til tross for veimangel.  Bildet viser britiske turister på tur i Nordfjorden med en skøyte fra Melfjordbotn ca 1925.  Bildet eies av Berna Danielsen."

Vigdis

© FFR.

Foto fra Rødøykalenderen 1992.  Det som står skrevet: "M/S "Vigdis".  M/S "vigdis" fotografert ved Vikingen i 1956.  Båtens eier var Georg Johannessen, Storselsøy.  Personene på båten er fra venstre: Olav Blom, evelyn Blom og Torleif Johannessen.  Bildet eies av Anton Kalås."

Nordlandsbåt med motor

© FFR. (Lauritz Lauritzen).

Foto fra Rødøykalenderen 1993.   Det står skrevet: "Nordlandsbåt med motor.  En nokså dagligdags syn i den første "motoriseringsperiode"; Nordlandsbåt med motor.  Bildet viser motorbåten til Bernhard Lauritsen.  På bildet ser vi Olav Lauritzen, sønn av Bernhard.  Bildet er fra slutten av 1920-tallet.  Bildet eies av Laurtz Lauritzen."

Frithjof

© FFR. (Alfhild Olsen)

Foto fra Rødøykalenderen 1994.  Det som er skrevet: "Fritjof".  Fiskekutteren "Fritjof" ved kai i Nordnesøy.  "Fritjof" var en kutter på 48 fot med en 56 hk Rapp.   Båten forliste ei høstnatt 1959 på vei til Nordnesøya.  Forliset fant sted like i nærheten av Selsøyvær.  Det blåste storm fra sørøst.  alle som var ombord, 6 mann omkom.  Skipper og eier Magnus Johansen hadde med seg to av sine sønner på turen.  Trgedien føyer seg inn i de mange ulykker på havet som har skjedd i våre farvann.  Bildet er utlånt av Alfhild Olsen."

Stjerna og Nordvaag i Losviksundet

© FFR. (Rla 377).

Foto fra Rødøykalenderen 2000.  Det står skrevet: "Bryllup. Det er duket til brylupp på Gjessøy.  Brudeparet er Ragnvald og Mathilde Branum.  Vielsen foregikk i Rødøy kirke i 195o-51.  Bildet er bryllupsskyssen M/S "Stjerna".  I rorhuset skipper og far til brudgommen Olaf Branum.  Bildet er tatt ved Losvikkaia like etter vielsen.  Ute på sundet ser vi også m/S "Nordvåg"? også fra Gjessøy."

Lillegutt

© FFR. (rla 383).

Foto fra Rødøykalenderen 2004.  Det som står skrevet: "I 1954 flyttet Solveig og Bjarne Lorentsen fra Håkarenga til Tryggestadvika i Tjongsfjorden.  M/K "Lillegutt", eid av Petter Benjaminsen fra Rangsund er flyttetransportør.  For å få plass til hele flyttelasset benyttes flere mindre båter som slepes.  M/K Lillegutt ble bygd 1914 i Lovunden (Lovundkutter).  Båten hadde en lengde på 27 fot og en motorkraft på 7 hk (Heimdal). Senee ble det skiftet motor".

N 501 R

© FFR. (rla 386),

Foto fra Rødøykalenderen 2007.  "Skoleskyss fra Værangfjorden.  "Sjøliv" er i ferd med å legge til kai i Jektvik med elever til Jektvik skole. Bildet er tatt helt mot slutten av 1970 tallet.  Etter at veien ble framført langs Værangfjorden til Jektvika ble båtskyssen erstattet av skolebarntransport med buss.  "Sjøliv" var ei motorskøyte på 35 fot som var eide av Asbjørn Eliassen, Esjeholmen.  På bildet ser vi Asbjørn i rorhuset og framme klar til fastleggingen, Einar Eliassen (sønn). Bildet viser videre fra venstre: Terje Eliassen, ukjent, Marianne Eliassen, Einar Eliassen (mannskap), Laila Heløy og Julianne Ellefsen.  Fotografiet er tatt av Ståle Johansen, og tidspunktet er sannsynlig 1979.  Bildet er utlånt fra Jektvik skole."

N 210 R

© RLA. (3751).

Flere - midlertidig lagret

Flipper, Svebøen og Radar i Svinvær i 1974.

Kåre Johan Nygård

Facebook "Rødøy før og nå".

Flipper, Svebøen og Radar i  ?

Om ROTA - 5.7. 2016 Rødøy før og nå FB

Ole-Gustav Årnes Jeg husker godt at "Rota" brant opp, noe som var et uhyggelig syn. Saken var den at jeg ved anledning var med "Røingen" på not. Vi hadde vært oppi Ofot-fjordene og var på tur hjem. Da vi var kommer forbi Karlsøyvær og startet på Landegofjorden så vi røykutvikling sør i leia mot Landego. Etterhvert så vi i kikkerten at den var en båt som brant, og kjørte på hva den stakkars 130 hk Voldaen klarte å dra. Da vi kom nærmere så vi jo at det var "Rota" til Edm. Knutsen i Vågaholmen som brant. Det var full fyr i overbygget og i nota på hekken, mens karene forklarte at det startet i maskinrommet. Husker enda at blyet på nota smeltet og rant nedover skutesiden. Skuta var overtent og i praksis et vrak, så det var ingenting vi kunne gjøre. Det var pent vær og mannskapet var gått i lettbåten, hvor de ventet på redningsskøyta.

KASTOR av RødØ m/skipper Helmer Pettersen

Digitalarkivet: Skipslistene for 1900-tellingen. [26781/78]
Rettar til dataene: Digitalarkivet
Post 2357 av 2628/25865 totalt i databasen

 

Ekstranr.

Skip

Heimstad

Drektigh.

Skipper

Opphaldstad

Listefører

Avlev. dato

Mottaker

Ant. ombord

2357

43

Kastor

Rødø

10

Helmer Pettersen

Kristiansund

Helmer Pettersen

3121900

Tolboden Kristiansund

5-5-0-0

 

 

Pers.nr.

Førenamn

Etternamn

Kjønn

Siv. status

Stilling

Fødd år

Fødestad

Bustad

Undersått

Trussamf.

23561

1

Helmer Pareli

Petters.

m

ug

Fisker & Mand

1872

Rødø

Sleipnes

n

s

23562

2

Andreas Mekelburg

Petters.

m

ug

Fisker & Mand

1879

Rødø

Sleipnes

n

Intet samfund

23563

3

Martin Bernhof

Ols.

m

ug

Fisker & Mand

1879

Rødø

Vaaenga

n

s

23564

4

Kristian Johan

Johans.

m

ug

Fisker & Mand

1871

Rødø

Vaaenga

n

s

23565

5

Laurits Martin

Peders.

m

ug

Fisker & Mand

1856

Melø

Fondal

n

s

 

Pers.nr.

Førenamn

Etternamn

Kjønn

Siv. status

Stilling

Fødd år

Fødestad

Bustad

Undersått

Trussamf.